Точно как да купим хубав подарък за детенце?

Там където има малчугани именно там се ражда и потребността от колоритни и интересни сувенири, за да ги зарадват и изненадат независимо става ли дума за имен ден, ден на детето, Коледа, рожден ден или пък друго. Имайки предвид пищния подбор от стоки, предлагащи се в детските интернет магазини решаването отнема доста време и иска определено проучване.

children toys

Възрастта на децата е главен елемент за намирането на най-подходящ дар и е много важно да се знае какви точно са ежедневните им занимания и кои подробности пораждат техния интерес в разнообразните стъпала на тяхното израстване.

Дарове за големите деца – седем-четиринадесет години

Училището – точно това е територията, където се изграждат перосналните и цялостните интереси на децата.

Малчуганите са навън от дома си и общуват в по-голям обществен кръг, където пряко и непряко си влияят взаимно. В средата на учебните заведения децата се сдобиват известна независимост и образуват своите собствени персонални предпочитания и интереси. В този случай спокойно можете да изберете хубав подарък за детенцето по два критерия: Точно какви занимания допадат на детенцето? Какво реално се харесва от повечето деца? Във 2-рия вариант най-вероятно става въпрос за артикули от реклами.

Точно преди училище
Заниманията в предучилищния етап тренират детето за прехода от забавата към ангажиментите. В този конкретен момент малчуганите придобиват качества и опитност, прилагащи се в по-трудни игри – игри с конкретни и отговори, артикули с управление от разстояние, игри за компютър, трудни пъзели и конструктори.

Подаръци за мънички дечица
В годините между три и пет дечицата въпреки, че имитират абсолютно всички действия на мама и татко, те създават и свои собствени сюжети. Тези са така наречените ролеви игри, където те са изобретатели и участници на различни ситуации от заобикалящия ги свят. Най-желаните подаръци за малчугани в годините между три и пет са мозайки и конструктори, книжка за рисуване и оцветяване, пластилин и други подобни. Подобен тип сувенири разрешават на малчуганите да развиват своите собствени умения за творчество като се развличат.

Подаръци до възраст на 3 години
От 12 месеца до 3 години децата сериозно разузнават заобикалящата ги среда когато бутат, дърпат, разглобяват и пренасят абсолютно всичко, което им попадне в ръцете. Най-подходящи за игра са играчките от дърво като кубче, строителни конструктори с големи части, нанизващи се играчки (низанки), камионче и артикули за дърпане и бутане, пъзели за малки малчугани и много други. Необходимо е да избирате игри, като ще провокират и развият въображението на децата.

Подаръци за бебчета
При бебчетата е много важно играчките да развиват координирането между очи и ръце, слух, умение за разпознаване и други. Най-желани за точно тази цел и най-удачни са музикални играчки, дрънкалки и плюшени играчки, които приличат на животинки. Бебетата изпробват абсолютно всичко на вкус и е от значение подаръците да не съдържат миниатюрни компоненти, като биха могли да преглътнат.

За повече информация: виж тук