Бихте искали по-здрави нокти, кожа и коса? Употребявайте Омега-3

health supplementsМоже да бъдете спокойни, вече не се тревожете за сухата кожа, чупливите нокти и изнемощяката си коса. В търговската мрежа са Омега-3 мастни киселини.

Ако се чудите какво представляват тези к-ни и с какво са изгодни за организма, тук ще обясним.

Омега-3 есенциалните киселини са безценни за тялото ни, тъй като не се произвеждат в организма. Затова е изключително необходимо да си ги наваксваме с храните, приемайки ги и с хранителните добавки.

В гозбите Омега 3 мастни киселини най-често се намират в рибата, градинския чай, асаи, лененото масло, водораслите и орехите, маслото от рапица и спанака.

За огромно съжаление, обаче доста често диетата ни не би могла да ни снабди с нужните ползотворни хранителни съставки. Различните фактори за това са много – по един начин в бързото всекидневие не ни остава време да сготвим и поднесем вкъщи на любимите си хора храната, от която действително се нуждаят. От друга – доста често сме неглежирани по отношение на хранене и не си даваме равносметка точно колко необходимо е да ядеме наистина добра и задоволяваща храна абсолютно всеки ден. Много често прибягваме до лесните, бързодостъпни и засищащи, но с липса на особени хранителни качества храни.

Друг повод да не консумираме достатъчно количество Омега-3 мастни к-ни с ястията е някакъв характерен привкус, който не ни допада. Доста човешки същества, например не харесват риба, спанак и водорасли. Изключително рядко похапват в нужните количества и от другите разполагащи Омега 3 храни.

Факт е, че за да се придобият необходимите за нормалната работа на тялото ни Омега-3 е наложително да се приемат добавки.

Те се предоставят в различни форми, но често се срещат като масло или капсули, които се усвояват по разпоредба или позовавайки се на наставлението в кутийката.

Омега 3 са полезни мазнини, спомагащи за нормалния метаболизъм на човешкото тяло.

Освен за здрави нокти, коса и кожа Омега-3 есенциалните мастни к-ни са изгодни и за редица различни неща.

Примерно приемането на богати нива Омега-3 мастни к-ни помага за надмогването на депресията.

Много полезни са, като се лекува високо артериално кръвно налягане, тъй като Омега 3 мастни киселини освежават кръвта и редуцират по нормален метод високото кръвно налягане. Действат спомагателно за контролиране на лошия холестерол в кръвта ни.

Мастните к-ни влияят перфектно при неприятни болки в ставите, ревматоиден артрит и т.н.

Разберете още: хранителен режим